VOORPAGINA | VOETBAL | RIKCONCOURS | FOTODUMP | CONTACT | BUSREIZEN

Hall of Fame

Romantica Cup Finale 1989
Jublieumwedstrijd Johan Godrie

Historie

Seizoen 2009 / 2010
Seizoen 2008 / 2009
Seizoen 2007 / 2008
Seizoen 2006 / 2007
Seizoen 2005 / 2006
Seizoen 2004 / 2005
Seizoen 2003 / 2004
Seizoen 2002 / 2003


Kpj Achtmaal onderuit tegen koploper

29.10.2013 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - team Tito

Afgelopen vrijdag speelde kpj achtmaal tegen koploper team Tito. Door afwezigheid van de keeper stond Jack Michielsen de eerste helft op goal. De Kpj begon sterk aan de wedstrijd en kreeg als snel een grote kans, deze werd echter gemist. Snel daarna wist team Tito wel een kans te benutten waardoor zij op voorsprong kwamen. Stef kwam 1 op 1 met de keeper en ronde prima af waardoor de stand op 1-1 kwam. In de eerst helft wist team Tito nog twee keer het net te vinden waardoor het bij rust 1-3 stond. De tweede helft stond Bart van Dongen op goal met de hoop dat Jack veel in het veld kon betekenen. Kpj begon de tweede helft niet sterk en stond al snel 6-1 achter. Daarna brak een sterke fase aan waarin als eerste Stef wist te scoren. Vervolgens kon Ed binnenschieten in leeg goal omdat de keeper mee naar voren was gekomen. Ook Dave wist een mooi uitgespeelde kans te verzilveren. De stand was op dat moment 4-6. Omdat er nog mogelijkheden waren begon kpj aanvallender te spelen, dit pakte echter niet goed uit omdat er te veel ruimte vrij kwam voor de tegenstander. De wedstrijd eindigde in 4-9.


Gehavend KPJ Achtmaal knokt zich naar een punt in slotwedstrijd

27.05.2013 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - ZVC Forza

Vorige week speelde KPJ Achtmaal alweer zijn laatste wedstrijd van het huidige zaalvoetbalseizoen. Tegenstander bij deze aangelegenheid was ZVC Forza, dat toch een aantal plaatsen hoger staat in de rangschikking en gesteund werd door een fanatieke aanhang. Bij voorbaat dus geen gemakkelijke wedstrijd. Ook omdat eerste doelman Mitchell de Bruijn ontbrak wegens verplichtingen elders. Met de afwezigheid van Tom van der Linden was zodoende een kwart van het basisteam weggevallen. Bart van Dongen trok voor deze gelegenheid de stoute (hand)schoenen aan en verdedigde het doel (met blote handen weliswaar). Dave Bastiaansen was door de coach opgeroepen als vervanger voor Tom.

Ondanks de wijzigingen in het team ging KPJ Achtmaal met een positief gevoel de wedstrijd in. In de eerste helft bleek echter dat de spelers toch even op elkaar ingespeeld moesten raken. ZVC Forza maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde er in de eerste helft lustig op los. Na ruim een kwartier stond de veelzeggende 5-1 stand in Achtmaals nadeel op het bord. De enige goal tot dan toe voor de KPJ werd ook nog eens gemaakt door een tegenstander. De keeper schatte een terugspeelbal volledig verkeerd in en liet deze onder zijn voet door schieten. Tegen het einde van de eerste helft wierp de KPJ de schroom van zich af en werd er vrijuit gevoetbald. Dit betaalde zich uit met nog eens drie treffers voor rust. Keeper Bart hield aan de andere kant de ballen knap uit het doel. Hij werd hierbij bijgestaan door zijn verdediging. Dave werkte de bal nog net voor de lijn uit het doel. Ondanks het sterke slot van de eerste helft, zijn er in de kleedkamer harde woorden gevallen. Wilde de KPJ deze wedstrijd een resultaat boeken, dan zou men voor elkaar door het vuur moeten.

Bart besloot ook de tweede helft in de goal te blijven staan en dit betaalde zich uit. Met een aantal prima reddingen hield hij de KPJ op de been. Voorin kreeg de KPJ steeds meer kansen. Sjoerd van der Linden en Stef van Dongen wisten elkaar steeds vaker te vinden. Daarbij werden ze gesteund door Dennis Schaliboom. Het goede samenspel van de spitsen zorgde er in de tweede helft voor dat de 4-5 achterstand werd omgebogen in een 6-5 voorsprong. Even later kreeg de KPJ zelfs een penalty. Deze werd benut door Stef, maar de scheidsrechter keurde hem af vanwege een te lange aanloop. De KPJ trachtte met hangen en wurgen vervolgens de voorsprong vast te houden. Het verdedigende blok Ed Michielsen/Bjorn Verdaasdonk gaf daarbij lange tijd geen krimp en als ze al een kans moesten toestaan trad Bart kordaat op met goede reddingen. Een slotoffensiefje van Forza leverde echter toch nog een doelpunt op (uit de kluts). Hierna volgden er nog wat kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet meer. De terechte einduitslag kwam zodoende op 6-6.

Hiermee sloot KPJ Achtmaal het seizoen af met 5 punten uit 14 wedstrijden met een doelsaldo van 47 doelpunten voor en 117 tegen. Hiermee eindigde de KPJ op een achtste plaats in de B poule, ofwel 1e van onderen. In de beker werd de KPJ al in de poulefase uitgeschakeld met 1 punt uit 3 duels. KPJ Achtmaal zal ook volgend seizoen actief zijn in Zaalvoetbal Competitie Zundert. Naar verwachting zal het zijn wedstrijden dan vooral op vrijdagavond afwerken.


KPJ Achtmaal op voorsprong

03.12.2012 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - ZVC Forza

Kpj Achtmaal moest het deze week hebben van de reserves. Het zou dan ook een moeilijke wedstrijd worden als ze zonder sterspeler Ronaldo, en een paar andere spelers moeten spelen. Gelukkig stonden Sander Ermes en Jack Michielsen al klaar om mee te doen.
De afwezigheid van sterspeler ronaldo bleek aan het begin van de eerste helft geen probleem. Het duurde dan ook niet lang voordat Ed het team op voorsprong bracht. De tegenpartij was het hier niet helemaal mee eens en maakte snel daarna de gelijkmaker. Stef kon als keeper niet voorkomen dat dat ZVC Forza met rust met een punt voor stond. De tweede helft werd Stef dan ook verlost door de tweede keeper. Helaas bleek de tweede keeper alles te kunnen behalve keepen. Gelukkig hield Bart af en toe nog eens een balletje tegen. Het was een kwestie van seconden en het stond 5-1. Gelukkig wist Sjoerd op aangeven van Stef het doel te vinden. Na een laatste doelpunt van ZVC Forza eindigde de wedstrijd met 6-2.


KPJ Achtmaal kan het nog

13.11.2012 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Roelands Boomkwekerij

KPJ Achtmaal had een zware wedstrijd voor de boeg. Ze moesten deze week tegen niemand anders dan de koploper van dit moment: boomkwekerij Roelands. Na een ijzersterke start was het meteen raak, binnen no-time stond het 0-2. De KPJ slaagde er echter in om enkele momenten na de 2e goal de eerste tegengoal te scoren. Deze goal werd door niemand minder gescoord dan voormalig topscoorder Stef van Dongen. Na tal van enigszins uitgespeelde kansen en een bal die via de voet van Tom van der Linden nogal jammerlijk het eigen doel vond stond het aan het einde van de eerste helft 1-6. Gelukkig was keeper Mitchel de Bruijn nog in staat om het merendeel van de geloste schoten tegen te houden.

De tweede helft bewees KPJ Achtmaal eens te meer dat ze een behoorlijk potje kunnen voetballen. Verdedigend stond de ploeg sterk, dit mede door afwisselend Bjorn Verdaesdonk en Ed Michielsen achterin. Maar ook acties van Bart van Dongen en Sjoerd van der Linden waren soms hard nodig. Als het nog nodig was stond Mitchel de Bruijn prima te keepen. Ook aanvallend deed de ploeg het niet slecht in de tweede helft. Nadat Stef van Dongen wederom het doel wist te vinden zagen ander leden van het team hoe het moest. Zo wist Sjoerd van der Linden, hetzij na een Ronaldo-achtige assist van Bjorn Verdaesdonk, ook het doel te vinden. Geïnspireed door de actie van Ronaldo besloot Tom van der Linden voor eigen succes te gaan. Het viel niet mee, maar nadat Tom drie man had gepasseerd stond enkel de keeper hem nog in de weg. Maar na 3 man uitgespeeld te hebben is die keeper geen enkel probleem meer, is gebleken. Tussen de regen van doelpunten door weet ook de tegenstander een doelpuntje mee te pikken. Het staat nu 4-7, en dat blijft het ook lange tijd. Na een paar onmisbare kansen ( 1 op 1 met de keeper) en 3 doelpunten later was de wedstrijd ten einde. Eindstand van deze memorabele wedstrijd: 4-10


KPJ sluit seizoen af in stijl

15.05.2011 | KPJ Voetbal | Wiga 2 - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag sloot KPJ Achtmaal het seizoen af tegen de heren van Wiga 2. Deze mix van Nederlanders en Belgen voetbalt sinds deze jaargang op een prima veldje bij de camping op de Laarhei. In de thuiswedstrijd had de KPJ de Wiga ‘knap op 5-0 weten te houden’ en aangezien er ruim voldoende spelers voorhanden waren was de KPJ, uiteraard, uit op een stuntje...
Het eerste kwartier was de KPJ heer en meester. Tenminste, dat is wat uw verslaggever zich heeft laten vertellen, die zelf pas om kwart over negen aan kwam kakken. Toch stond het toen al 1-0 voor de thuisploeg en was het duidelijk dat het daar niet bij zou blijven. De KPJ-verdediging werd bij tijd en wijle scheel getikt en bij rust stond het 6-0.  Na rust werd het team iets versleuteld en met Tom van Kuyck en Job van Tooren kwam er iets meer voetbal in de ploeg. Na zijn directe tegenstander in een stevig duel van zich af geschud te hebben stuurde Tom spits Stef van Dongen de diepte in met een bekeken passje. Stef bleef koel en maakte zo toch alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. Dit doelpunt markeerde het begin van een kleine opleving van de KPJ waarin met strijd en inzet een handvol prima kansen werd afgedwongen. Het dichtst bij een tweede doelpunt kwam de KPJ toen Alex Adriaensen net buiten de zestien een fraaie boogbal van zijn rechtervoet af liet ketsen, maar helaas verdween de bal niet alleen over de handen van de keeper maar ook, zij het rakelings, over het doel. Geen doelpunt dus voor Alie in zijn laatste wedstrijd voor de KPJ. Net als de geblesseerde Joy Godrie neemt ook Alie namelijk afscheid van het cafévoetbal. Alie begon ooit als pijlsnelle, maar enigszins onbehouwen vleugelverdediger die met name uitblonk in het veroorzaken van strafschoppen en het maken van eigen doelpunten. Aanvankelijk vanuit de simpele gedachte dat hij voorin minder schade aan kon richten belandde Alie in de spits, maar later bleek dit een gouden greep. Gedurende vier seizoenen werd hij topscorer van de club, met als hoogtepunt zijn 17 doelpunten in 2004/2005. Langs deze weg; Joy en Alie, bedankt voor jullie inzet en jullie gezelligheid, zowel binnen als buiten de lijnen!
Om de boekhouding sluitend te krijgen, maken we ook nog even melding van de resterende doelpunten van Wiga waardoor het uiteindelijk weer een uitslag met dubbele cijfers werd: 12-1. Kortom, de KPJ werd, ondanks twee korte oplevingen, vakkundig van de mat geveegd en na 90 minuten hartelijk bedankt voor het tegenstribbelen.


KPJ verliest NIET van ONA

25.04.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Liesbos 6 - KPJ Achtmaal

Zoals zoveel mensen dat doen op tweede paasdag, gingen ook de spelers van KPJ Achtmaal afgelopen maandag op weg naar de meubelboulevard in Breda. Met dat verschil dat de KPJ’ers, in tegenstelling tot het klootjesvolk, niet het parkeerdek bij Die Ene Bekende Zweedse Meubelgigant opdraaiden, maar nog een kilometer of anderhalf doorreden tot het sfeervolle gehucht Lies. Daar moest namelijk gevoetbald worden tegen de mannen van KPJ Liesbos 6...
De KPJ arriveerde voor de verandering eens keurig op tijd en dus hadden de spelers, voor ze zich omkleedden, ruim de tijd om de piekfijn gerenoveerde kleedkamers grondig te inspecteren. Conclusie: “Da hee geld meuge koste”. Niet zo verwonderlijk, want KPJ Liesbos is een bloeiende vereniging. KPJ Liesbos heeft, zoals de naam van de tegenstander van vandaag al enigszins doet vermoeden, sinds dit seizoen namelijk maarliefst zes elftallen rondlopen.
Gelukkig beschikte KPJ Achtmaal wel eindelijk weer eens over de luxe van een ruime selectie. Ongekende weelde dus, vooral voor de drie wisselspelers die op hun gat in het gras van de zon konden genieten, want voor de elf ‘pechvogels’ binnen de lijnen was het zweten geblazen. Voetballend liep de KPJ aardig in de pas met de gastheren, ware het niet dat de linksbuiten van Liesbos 6 het bij tijd en wijle flink op zijn heupen kreeg. Hierdoor had Liesbos er na een half uur al een stuk of drie in liggen. Toch speelde de KPJ niet beroerd en het harde werken werd beloond toen Stef van Dongen met zijn tiende treffer van het seizoen de stand op 3-1 bracht. Na rust creëerde de KPJ nogal een aantal dotten van kansen, maar het was ongelukkig in de afwerking. Ook verdedigend had de KPJ zijn zaakjes aardig op orde, totdat Joy Godrie het veld moest verlaten met een haperende hamstring. Met de noodgedwongen aftocht van de Commandant der Strijdkrachten werd het voor de soldaten van Liesbos een stuk makkelijker om door de verdedigende stellingen heen te breken. Aldus geschiede en zo eindigde de wedstrijd alsnog in een weinig fraaie 8-1.
Volgende week speelt de KPJ thuis tegen Liesbos 1. Spelers en fans opgelet, want deze wedstrijd begint pas om 11.00 uur.


KPJ verliest nipt van ONA: "Nou écht!"

19.04.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - ONA

Net als vorige week betrof de tegenstander ONA uit Rucphen. Vorige week werd er nog een uitwedstrijd afgewerkt, deze zondag was het de beurt om zelf als gastheer op te treden.
De KPJ begon dan ook redelijk gedreven aan de wedstrijd en wist tegen ONA, dat speelde met een middenveld van gemiddeld 58 jaar, enkele goede kansen te creëren via Joy Godrie en Stef van Dongen. Helaas waren het de mannen van ONA die voor rust 2x scoorde. Na rust pakte ONA de draad snel op en even dacht men bij de KPJ aan wederom een tsunami aan tegengoals, zoals men stilaan gewend is. Het was Joy Godrie die iets terug deed en de KPJ terug in de wedstrijd bracht. Een tegengoal later zou gelijk de eindstand betekenen voor deze pot; 1-4. Volgende week maandag, 2e paasdag staat er een inhaalduel op het programma uit tegen nieuwkomer Liesbos 6 op het bekende tijdstip van 10.00 uur.


KPJ verliest nipt van ONA

11.04.2011 | KPJ Voetbal | ONA - KPJ Achtmaal

Net als een paar weken geleden reisde KPJ Achtmaal afgelopen zondag af naar de velden van Boer Mies in Rucphen. Deze keer niet voor een wedstrijdje tegen Dula, maar tegen de heren van ONA. Maar hoewel de tegenstander dus niet dezelfde was, bleek het min of meer een herhaling van zetten te worden...
Hoewel alle elf de spelers keurig op tijd het zonovergoten veld op Boer Miessenello betraden, werd pas begonnen met het maken van een opstelling in de echo van het eerste fluitsignaal. De KPJ begon dus weer met de inmiddels gepatenteerde slappe en warrige opening. De snelle en behendige spits van ONA had dan ook niet veel tijd nodig om de score te openen. De KPJ’ers wreven nog eens goed in de ogen en klapte er wat steviger op. Het noeste werken leverde, naast wat karige kansjes, hoofdzakelijk bezwete lichamen en droge monden op. In de rust deed een zeurende knie Bart van Laerhoven beslissen om het keeperstenue over te nemen van Jos Dictus. Na een paar ballen weggerost en naast gekeken te hebben dacht Bart aanvankelijk zijn roeping gevonden te hebben, maar toch kon ook hij niet voorkomen dat ONA de score verdubbelde. Met de stijgende temperaturen kwam ook het veldspel van de KPJ in de tweede helft verder tot bloei. Anders dan de fans de afgelopen weken zo vaak te zien kregen, vonden Men In Orange elkaar opvallend vaak. Niet lang na rust wist de KPJ dan ook het net te vinden. Joy Godrie speelde met een slim passje Jos Dictus vrij en die rondde af door de bal tergend langzaam maar bekeken langs de doelman te schuiven. Verdere details zullen we u besparen: Uitslag II-I, oftewel 2-1 in Romeinse cijfers.
Komende zondag opnieuw tegen ONA, alleen dan in de P.K.te A.rena op Ostaayen. Verzamelen om 9.15 uur op het bekende adres, aanvang wedstrijd 10.00 uur.


KPJ kannonenvoer tegen De Cannons

04.04.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Ostaayense Boys

Afgelopen zondag stond hij dan eindelijk op het programma, Dé Kraker: KPJ Achtmaal tegen Ostaayense Boys. Ooit, in lang vervlogen tijden, waren de potjes tegen Ostaayen voor de KPJ ontspannen trainingen waarin terloops ook nog even het doelsaldo opgekrikt kon worden. Maar tijden veranderen...
De laatste tien jaar hebben de KPJ en Ostaayen zich in tegengestelde richting ontwikkeld. De KPJ draait elk jaar weer net wat stroever dan het voorgaande jaar, terwijl De Cannons juist steeds makkelijker gaan voetballen. Langzaam maar zeker zijn de rollen dan ook omgedraaid en dus leken vooral de spelers van Ostaayen zich verheugd te hebben op deze ontmoeting. Ondanks, of misschien juist vanwege de eer die op het spel stond vonden maar tien speelbekwame KPJ’ers het de moeite om hun schoenen uit het schap te pakken en naar het veld te komen. De wedstrijd kende dan ook een weinig verassend verloop en het tactisch concept van de KPJ bestond uit drie ingrediënten; tegenhouden, redden wat er te redden valt en vooral hopen dat het niet al te veel uit de hand loopt. Van dat plan kwam in de eerste helft helaas vrij weinig terecht en Ostaayen scoorde dan ook vaker (negen) dan dat de KPJ over de middellijn kwam. In de tweede helft kwam Operation Damage Control gelukkig iets beter uit de verf en kwamen Kolonel Ad en zijn manschappen zelf ook wat meer aan voetballen toe. De KPJ klopte zelfs nog eens voorzichtig aan de poort toen Sjoerd en Bart hun collega Stijn vrij speelden, maar die zag zijn schot tegen de paal uiteen spatten. De KPJ moest zelf nog wel drie doelpunten slikken, maar gezien de krachtsverhoudingen in de eerste helft zat Ostaayen daar harder mee dan de KPJ. Kortom, het deed weer pijn aan de ogen. Normaal sluiten we het verslag er mee af, maar deze keer mag u als lezer de uitslag zelf uitrekenen.
Volgende week vol aan de bak om de onlangs bijgestelde doelstelling – het lentekampioenschap – te behalen. Uit tegen ONA; verzamelen om 10.15 uur op het bekende adres, voetballen bij Boer Mies op het extra lekkere tijdstip van 11 uur.


KPJ vindt gemakkelijk het net

27.03.2011 | KPJ Voetbal | Dula - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag speelde KPJ Achtmaal tegen Dula. Deze van oorsprong Roosendaalse ploeg speelt sinds enkele jaren in Ruchpen, op het veld van Boer Mies. Voor bij wie er niet direct een belletje gaat rinkelen; Boer Mies was ooit de zeg maar Jan Braspenning van RBC. In het verleden was zijn sportpark annex camping het trainingsoord van die club, die toen overigens nog in de eredivisie speelde. Maar tegenwoordig zijn de paardenstallen, landbouwwerktuigen en bovenal de fraaie verzameling groen uitgeslagen caravans op 'Boer Miessenello' dus het decor van thuiswedstrijden van Dula...
Door berichten over blessures en verplichtingen elders werd in de loop van de week al duidelijk dat de KPJ het moest zien te rooien met een flinterdunne selectie. Toch zag het er aanvankelijk nog wel naar uit dat er net voldoende spelers aan de aftrap zouden verschijnen. Op zondagochtend bleek echter ook nog eens dat een paar spelers slecht bestand waren tegen de heftigheid van hun eigen gefeest in het nachtleven. Het vooruitdraaien van de klok deelde de definitie knock out uit, en dus begon de KPJ noodgedwongen met slechts tien man aan de wedstrijd. Met een man minder is het lastig voetballen, maar werklust en enthousiasme kunnen veel compenseren. Schijnt. Want de KPJ begon aan de wedstrijd met de agressiviteit van een uitgedroogde kamerplant en na een minuut of tien had Dula er al twee in liggen. Maar na een kwartier kwam de KPJ terug in de wedstrijd toen Jack Michielsen fel doorzette en na een lange rush de bal puik binnenschoot. Na rust schroefde de KPJ de productie zelfs nog wat verder op. Eerst was het Stef van Dongen die scoorde, alweer zijn negende van het seizoen, en tegen het eind van de wedstrijd pikte ook gelegenheidsrechtsbuiten Ben Gommers zijn doelpuntje mee. Zowaar drie KPJ-goals op vreemde bodem dus. Erg lullig dus, dat de thuisploeg tussendoor nog gauw een klein dozijn aan de eigen productie toevoegde. Eindstand 13-3. Die hadden we nog niet.
De KPJ speelde gewoon hartstikke goed, maar het kon dus toch geen resultaat uit het vuur slepen. Guus Hiddink zou het waarschijnlijk steken op een “gebrek aan gochme”. Geen flauw benul van wat dat nou feitelijk is, gochme, maar dat de KPJ het te weinig had, stond als een paal boven water. Zelden lag de kansloosheid van een nederlaag er zo dik bovenop. Dat belooft dus niet direct veel goeds voor de volgende wedstrijd. Van de andere kant; mocht een slechte generale daadwerkelijk garantie geven op een goeie uitvoering, dan kunnen ‘De Mannen Met Een Missie’ hun borst alvast nat maken. Aanstaande zondag ontvangt de KPJ namelijk Ostaayense Boys op hun eigen sportpark voor ‘De Hoogmis van het Achtmaalse Cafevoetbal’. Verzamelen op het bekende adres om 9.15 uur, aanvang wedstrijd om 10.00 uur.


KPJ Achtmaal gaat voor lentekampioenschap

23.03.2011 | KPJ Voetbal | Buitenlust ' 72 - KPJ Achtmaal

KPJ Achtmaal mocht afgelopen zondag weer opdraven voor een partij tegen de ploeg van 'Jan van Keeje', beter bekend als Buitenlust. Prachtig voetbalweer, zo op de laatste astronomische winterdag én Good old Jos Dictus was weer present om het doel te verdedigen...
De KPJ begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd en na een kleine 5 minuten mocht Buitenlust dan ook een doelpunt noteren. Achtmaal kwam wat beter in de wedstrijd en vooral op het middenveld werd er bij vlagen redelijk gevoetbald door met name de broers Ed en Jack. Toch mocht Buitenlust nog enkele keren aanleggen wat resulteerde in een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Vlak voor rust werd Stef in de 16 onderuit geschoffeld; strafschop dus. Deze werd door Stef zelf binnen getikt. Helaas werd het enkele minuten later alweer 4-1. Na rust moest KPJ Achtmaal op zoek naar de aansluitingstreffer(s), maar na een paar eigen doelpunten en het paaltje van Sjoerd kwam de eindstand uit op 10-1. En dit is helaas geen drukfout van de Zundertse Bode... Op naar volgende week; de uitmatch tegen Dula, waar we nog kunnen gaan voor de titel Lentekampioen 2011. We spreken af om allemaal te verzamelen om 9.15 uur bij Café de Toekomst.


"Gedaan met die flauwekul"

13.03.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Wiga 2

Na een stiefweekendje in de droomwereld die carnaval heet te hebben geleefd, kwamen de spelers van KPJ Achtmaal deze week weer terug in de keiharde realiteit van het cafévoetbal. Niks geen rare varkenspakken, lollige pruiken en slap evenementenbier, maar gewoon allemaal, snotterend op tijd uit bed voor een potje voetbal...
Wiga 2 was met een flinke ploeg volk afgereisd naar Ostaayen om de KPJ eens even flink het vel over de oren te trekken. Een niet geheel ondenkbaar scenario, want stellen dat de KPJ ‘wat stroefjes’ draait is een flink understatement, en de Wiga heeft een handvol uitstekende voetballers rondlopen. Zeker op het middenveld beschikt deze mengelmoes van Nederlandse en Belgische voetballers over voldoende body, behendigheid en inzicht om de KPJ het zwart voor de ogen te spelen. Toch gebeurde dat niet en dat was vooral te danken aan de flinke brok inzet en enthousiasme waarmee de KPJ voor de dag kwam. Lullig dus, dat uw Vlaggende Verslaggever, met zijn gebruikelijke zondagochtendscherpte, een buitenspelgevalletje van naar verluidt enkele meters niet afvlagde. De eenzame Wiga-spits profiteerde dankbaar en zo stond het na een kwartiertje toch 1-0. Niet veel later zag Roger van Hasselt dat KPJ-keeper Stef van Dongen iets wat ver voor zijn doel stond. Op een meter of 35 van het doel haalde hij uit en zijn schot belandde via onderkant lat en de rug van de keeper in het doel. Kort voor rust werd het zelfs nog 3-0 toen de linksbuiten van Wiga, uit een lastige hoek, de bal fraai in de verre hoek legde.
Na rust wisselde Stef en Sander Ermes van positie; Stef ging voetballen en Sander trok het enigszins oversized keeperstruitje aan. Sander maakte zeker geen beroerde indruk bij zijn debuut onder de lat. Hij verrichte een aantal prima reddingen, maar hij was kansloos op een strak schot van opnieuw Roger. Kort daarna raakte Ad Michielsen ‘in gesprek’ met de scheidsrechter over het gezichtsvermogen van de beste man. Die had daar niet zo’n trek in, en ondanks dat Ad en Alex hun meest onschuldige Bambi-oogjes nog opzetten, kregen beiden een onzichtbare gele kaart. Ad had eerder al zo’n geur- en kleurloos exemplaar (niet) te zien gehad en mocht dus inrukken. Ondanks het mannetje minder hield de KPJ redelijk stand, maar het slotakkoord was toch voor de Wiga. De bal was al onderweg naar net het toen Joy Godrie met zijn hand een doelpunt voorkwam en een penalty veroorzaakte. Alsnog 5-0 dus. Maar daar doen we niet moeilijk over, want we hebben ze wel eens beroerder gezien.
Volgende week uit, tegen Buitenlust, voor Psalm 14 in dit Gebed Zonder End. Aftrap om half tien in Rijsbergen, verzamelen om kwart voor negen op het bekende adres.


Drie punten voor de KPJ

28.02.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - vv Ford

Zelden was het woord ‘guur’ beter op zijn plek dan afgelopen zondagmorgen op Sportpark Ostaayen. Tegen de achtergrond van een toch al weinig aantrekkelijk decor zorgde een cocktail van wind, kou en regen voor een haast filmische treurigheid. Toch werden de spelers van KPJ Made en Achtmaal uit hun betonnen schuilbunkertje gejaagd voor een potje voetbal op het zompige knollenveldje…
Ideale omstandigheden dus. Tenminste, voor wie houdt van kapotgevroren tepels en snotneuzen dan toch. Maar de KPJ had dat hele stuk vanuit Made al gereden en bovendien was de leiding in handen van de meest winterharde scheidsrechter uit het reservekorps, dhr. Piet Raats, de nog altijd actief voetballende senior van vv Ford. ‘Gauw aflassen’ was dus geen optie.
Aanvankelijk ging de strijd nog gelijk op maar toen na een kwartier de eerste druppels vielen,  begon het ook doelpunten te regenen. De KPJ kwam beter in zijn spel en na een handvol geslaagde combinaties stond het plots 4-0. Het prijsschieten werd even onderbroken voor de rust, maar na de thee werd de lijn van voor rust weer doorgezet. De KPJ speelde bij vlagen weer schitterend voetbal en de doelpunten vielen dan ook als rijpe appelen. De tegenstander werd volledig kansloos gelaten en de KPJ liep op het gemakje uit naar een 11-0 overwinning. Weer drie puntjes in de pocket voor de KPJ dus!
In verband met carnaval wordt er aanstaande zondag niet gevoetbald, maar de week daarop speelt de KPJ, in Made, tegen Buitenlust. KPJ Achtmaal speelt op diezelfde dag thuis tegen Wiga 2. Verzamelen op 9.15 uur, aanvang wedstrijd 10.00 uur.


KPJ perte totale tegen Ford

07.02.2011 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - vv Ford

Afgelopen zondag speelde KPJ Achtmaal dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Vice-koploper vv Ford uit Nieuwmoer was voor de gelegenheid even de grens over gehopt...
Als een soort van onzichtbare twaalfde man leek ook de stevige wind mee te doen aan de wedstrijd. Hoewel menigeen wellicht anders zou verwachten voor een ploeg in de kelder van het cafevoetbal, heeft zo’n windje zelfs op dit niveau vaker een verstorend dan een corrigerend effect. Desondanks had de KPJ in het eerste halfuur zijn zaakjes aardig voor elkaar. Het middenveld en de verdediging boden aardig weerstand en bij tijd en wijle waaide er een bal richting voorhoede. Zo belandde de bal na een klein half uur spelen voor de voeten van Alex Adriaensen. Met het doel en twee hitsige Ford-verdedigers in zijn rug leek er weinig te halen, maar met een gecurfde trap uit de draai legde Alie de bal in de verre hoek. Zowaar een voorsprong voor de KPJ dus, maar veel langer dan een handvol minuutjes hield die helaas niet stand. De Fordjes zetten een tandje bij en nog voor rust was het 1-3. Na rust werd het vertoonde spel met de minuut treuriger en de spanning was er ondertussen ook wel uit; eindstand 1-8.
Komende zondag wordt er gevoetbald tegen Liesbos 6, dat maar net boven de KPJ staat. Verzamelen om 10.15 uur, aanvang wedstrijd om 11.00 uur. Een uurtje later voetballen dan gebruikelijk dus. En dat komt goed uit, want aanstaande zaterdag rijd de KPJ met een bus naar Reusel om een avondje te stappen. Iedereen die zin heeft, dus ook niet-leden, kan zich hiervoor opgeven op 06-42100956.


Ochtenstond heeft nadorst in de mond

24.01.2011 | KPJ Voetbal | KPJ-3 Bavel - KPJ Achtmaal

De zon was afgelopen zondag nog maar goed en wel op toen de KPJ-selectie al op weg was naar Ulvenhout voor de uitwedstrijd tegen KPJ-3 (spreek uit; KPJ min drie) Bavel. Door een golf van blessures, skivakanties en verplichtingen elders zat de KPJ erg krap in het spelersmateriaal. Niet bepaald een aantrekkelijke uitgangspositie dus...
Exact zes minuten over negen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Geheel tegen het gebruik in begon de KPJ opvallend fris aan de wedstrijd en wist het al in de eerste minuut een gevaarlijke kans af te dwingen. Reden voor de thuisploeg om een tandje bij te schakelen, maar in het eerste kwart van de wedstrijd kon de KPJ nog aardig mee. Maar hoe dichter de rust de naderde, hoe meer de goedbedoelde pogingen van de KPJ verzandde in regelrecht puddingvoetbal. Nog voor de rust kreeg de KPJ er vijf op de kouwe klets. Na de rust kon de KPJ zich enigszins hervatten, maar het kon niet verhinderen dat Bavel uitliep naar een even kansloze als pijnlijke 8-0. Snel een streep eronder en door naar de volgende wedstrijd.
Komende zondag krijgt de KPJ weer een vroege uitwedstrijd voorgeschoteld. De wedstrijd tegen ONA in Rucphen begint om 9.00 uur. Verzamelen bij Cafe De Toekomst op het niet bepaalde christelijke tijdstip van 8.00 uur.


KPJ Achtmaal wint (de tweede helft)

09.01.2011 | KPJ Voetbal | Jacobs Wegenbouw - KPJ Achtmaal

Kou en sneeuw bezorgde de KPJ de afgelopen tijd een bijkans eindeloze reeks vrije zondagen. Leuk voor een keertje natuurlijk, maar het moet niet te lang duren. Gelukkig was het afgelopen zondag dan eindelijk weer eens bekwaam om een potje te voetballen.
De sparringspartners van dienst waren de mannen van Jacobs Wegenbouw; niet alleen één van de sympathiekste ploegen om tegen te voetballen, maar ook één van de best ingespeelde. De kern van dit team speelde namelijk al samen toen de meeste KPJ’ers nog niet eens geboren waren. Tel daarop dat dit team ook nog eens beschikt over een handjevol handige jonge gasten en u begrijpt dat Jacobs Wegenbouw meer dan aardig meedraait in de Tweede Klasse.
In het eerste kwartier werd er dan ook flink aan de Achtmaalse poort gerammeld, maar stand in keeper Jos Dictus kon zijn doel schoon houden. De gastheren namen wat gas terug en verruilde Sturm und Drang voor een meer bekeken aanpak. De KPJ kwam hierdoor weliswaar beter in het spel, maar met een handjevol geslaagde combinaties werd de verdediging zorgvuldig aan gort gespeeld en stond het nog voor rust 3-0.
En dat terwijl de KPJ dan eindelijk de joker in had kunnen zetten; John ‘Iglo’ Kapitein hoefde voor een keer geen peeën te rooien in de polder en kon nu eindelijk zijn langverwachte debuut in Oranje maken. Na rust begonnen Iglo en zijn collega-aanvallers elkaar beter en beter te vinden en speelde de KPJ door het inbrengen van de felle Alie sowieso een stuk gretiger. De spanning kwam terug in de wedstrijd toen Ed Michielsen als een soort van Edgar Davids – maar dan zonder de bril – de tegenstander de bal ontfutselde en het halve veld overstak. Ed hield overzicht en speelde de vrijstaande Iglo aan, die beheerst de 3-1 binnenschoot. Niet veel later maakte Stef de tweede van de KPJ na knap voorbereidend werk van opnieuw Ed. Helaas had tussendoor de thuisploeg zijn vierde gemaakt; eindstand 4-2.
Volgende week thuis tegen de torenhoge titelkandidaat VDM, dat afgelopen zondag nog even de vloer aanveegde met Liesbos 6 (15-0). Aanvang 10.00 uur, verzamelen 9.15 uur.


KPJ nog steeds met lege handen

22.11.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Dula

Afgelopen zondag mocht de KPJ het weer eens proberen. Na een redelijk goede wedstrijd enkele weken geleden kon de lijn vorige week niet doorgetrokken worden in verband met het herfstweer. Wel gaf het weekje rust de tijd om enkele nieuwe spelers vast te leggen, welke tegen Dula hun debuut in het oranje/zwart mochten maken...

De geslaagde busreis naar de Time Out enkele uurtjes eerder mocht niet voorkomen dat men 'gewoon' met 11 spelers aan de aftrap verscheen. Er was direct een basisplaats weggelegd voor Dave en Stijn. KPJ Achtmaal begon goed aan het duel, maar naarmate de wedstrijd duurde kreeg Dula grip op de wedstrijd wat resulteerde in 2 tegentreffers voor de rust. Robert viel in de rust uit en aangezien de helft van de voetballers in de lappenmand zit, werd besloten om geroutineerd met 10 man de wedstrijd uit te spelen. Stein nam niet onverdienstelijk de plaats in van Robert, maar wist ook niet te voorkomen dat Dula er nog even snel 6 inprikte. Wonderkind Stef van Dongen kreeg uiteindelijk nog een goede mogelijkheid om de 0 weg te poetsen, maar het mocht niet gebeuren deze ochtend. Eindstand; 0-8. Wederom deze wedstrijd snel vergeten en op naar de enige, echte derby in de gemeente Zundert; Ostaayen - KPJ Achtmaal Een soort van Internazionale tegen AC Milan, maar dan net even anders. Verzamelen om 9.15 uur bij Cafe De Toekomst.
Via deze weg willen we de moeder van Kevin en Michael van Aert nog even bedanken voor het lekkere eten van afgelopen zaterdag. Voor meer info check www.kpj-achtmaal.nl


Jammerlijk verlies tegen Buitenlust

09.11.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Buitenlust '72

Afgelopen zondag nam KPJ Achtmaal het in 'eigen' huis op tegen subtopper Buitenlust '72. Een wedstrijd waarbij nestor Ad Michielsen weer met een debutant kwam aanzetten; deze week was Bart van Dongen voor het eerst in de KPJ-gelederen...
En of het nu deze Bart, de langverwachte rentree van Peter van Kalmthout, de uitgeslapen Jack Michielsen of good old slot-op-de-deur Jos Dictus was is niet echt na te gaan. Feit was wel dat KPJ ook deze week niet onverdienstelijk van start ging. Met hard werken en een fraaie voorzet kwam het Rijsbergse Buitenlust weliswaar in de 27e minuut op voorsprong, KPJ toonde veerkracht door enkele minuten later door een fraaie uithaal uit de kluts van Stef van Dongen op gelijke hoogte te komen, 1-1. Onzorgvuldig afwerken of geluk in de afweer voorkwam daarna bij beide ploegen erger, zodat de ruststand op 1-1 bleef steken. De tweede helf mag met recht tumultueus worden genoemd waarbij gehakt werd en spaanders vielen. En aantal KPJ'ers was na dik kwartier al aangeslagen en moest na het uitvallen van Sander Ermes zelfs toezien hoe Buitenlust in een powerplay situatie doordrukte en opklom naar een riante 1-3 voorsprong. Een beetje triest was dan ook een enkele rijsbergenaar die, pas met zicht op een volle winst in de staart van de wedstrijd, nog snel de frustratie van een weekje je mond houden bij moeder de vrouw eruit werkte met wat doelloze opmerkingen. Maar goed, eindstand deze week 1-3. Veel succes ermee. A.s. zondag 14 november staat de uitwedstrijd tegen Wiga 2 op het programma. Aanvang: 9.00 uur, verzamelen om 8.15 uur op het welbekende adres.

Busreis KPJ Achtmaal:

Ook zal er nog deze maand een busreis worden georganiseerd naar het altijd gezellige TimeOut. Vermoedelijke datum van afreizen: zaterdag 20 november, mits er een busonderneming kan worden gevonden die nog wel bereid is. Check voor de laatste update hieromtrent www.kpj-achtmaal.nl, effe checken, dus!!


KPJ Achtmaal zakt af naar Feyenoord-niveau

01.11.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Made - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag werd in het holst van de nacht de klok een uurtje teruggedraaid. Voor de voetballers van KPJ Achtmaal kwam dit als vervroegd Sinterklaaskadootje. Zij moesten namelijk al om half tien wedstrijdklaar in Terheijden staan, maar dankzij het ingaan van de wintertijd voelde het gelukkig als half elf...
De tegenstander van dienst was KPJ Made; een ploeg fitte jonge gasten met aantal prima voetballers in hun midden. Bovendien is duidelijk te zien dat dit team hoe langer hoe beter op elkaar ingespeeld raakt. In hun eerste seizoen, 4 jaar geleden, eindigde de mannen uit Made nog als laatste, maar ondertussen zijn zij een serieuze outsider voor het kampioenschap. Wat niet wil zeggen dat de KPJ niet uit was op een klein stuntje. Vorig jaar hield de KPJ met een man minder namelijk nog tot in de blessuretijd stand toen Made de winnende 2-1 maakte. Maar helaas maakten de gastheren al vrij snel duidelijk dat een stunt er deze keer niet in zat. Hoewel de KPJ - voor zijn doen - nog niet eens zo'n beroerde partij op de mat legde, werd het in de eerste helft een aantal keren zorgvuldig weggetikt. Keeper Robert Brosens had, ondanks een aantal puike reddingen, al verschillende keren moeten vissen voordat de KPJ iets terug kon doen. Een counter dwong de Madese doelman ver uit zijn doel te komen, waarna de afvallende bal terecht kwam bij Stef van Dongen. De KPJ-ster in wording aarzelde niet en krulde de bal stijlvol in de kruising. Na rust brak een heerlijk najaarszonnetje door en speelde de KPJ bij vlagen prima voetbal. De tweede helft speelde zich dan ook voornamelijk af op de speelhelft van Made. In de score was hier echter helemaal niks van terug te zien. De KPJ faalde in de afwerking en Made vond opnieuw makkelijk het net. Hierdoor kon Made uitlopen naar een 10-1 eindstand, waarmee de KPJ bijna is afgezakt tot het niveau van Feyenoord.
Volgende week kans op revanche, thuis tegen Buitenlust, met naar verwachting de entree van een handvol kersvers talent. Verzamelen om 9.15 uur op het bekende adres, aanvang wedstrijd om 10.00 uur. Kijk voor foto´s van het teren, de veel te grote voetbalschoenen van Ad Michielsen en de sprintsnelheid van Joy Godrie op kpj-achtmaal.nl, effe checken dus!!

De voetbalschoenen zijn een paar maten te groot (0:20) en Joy Godrie troeft zijn tegenstander af op snelheid (1:14).
Wereldgoal niet voldoende voor de KPJ

18.10.2010 | KPJ Voetbal | vv Ford - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag hopte KPJ Achtmaal even de grens over voor het treffen met vv Ford. De wedstrijden tegen de Fordjes staan vrijwel altijd garant voor stevige duels. Dat bleek ook deze niet veel anderes, getuige de vier gele kaarten die scheidsrechter van Eekelen uit zijn borstzak haalde...
Met het teerfeest nog maar net achter de deur en de longen nog vol met gezonde Biesbosch-lucht werd opvallend fris aan de wedstrijd begonnen. Aanvankelijk kon de KPJ aardig mee in het speltempo, maar naarmate de eerste helft vorderde speelde het behendige middenveld van de Ford de eerste verdedigingslinie langzaam aan gort. Na een dik kwartier zweefde een Nieuwmoerse kleinzoon van Bep Bakhuys stijlvol de 1-0 binnen uit een corner. Niet lang daarna verdubbelde de Ford de score, nadat het spel al dan niet terecht doormocht na een vermeende handsbal. Het verzet was even gebroken en Ford tikte nog voor rust de 4 aan. Het absolute hoogtepunt van de ochtend kwam echter van KPJ-zijde. Stef van Dongen kreeg de bal op eigen helft aangespeeld en draaide buitenom weg bij de rechtshalf om vervolgens op volle snelheid ook de rechtsback van zich af te schudden. Op een paar meter van de achterlijn haalde hij met buitenkant links venijnig uit. De Ford keeper rekte zich nog uit maar moest toestaan dat de bal, over hem heen, in de verre hoek van het doel belandde. Een praktisch onmogelijk doelpunt, vandaar dat de meesten pas doorhadden dat het ook echt een doelpunt was toen de keeper toch echt de bal uit het net viste. De opleving was echter van korte duur en het slot was weer voor Ford. Eindstand 6-1. Komende zondag is de KPJ vrij, maar de week daarna staat de verre uitreis naar Made op de planning. Meer info en de fotos van het teerfeest op kpj-achtmaal.nl, effe checken dus!!


KPJ verliest van Liesbos 1

11.10.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Liesbos 1 - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag 10 oktober stond voor KPJ Achtmaal een vroege uitwedstrijd tegen KPJ Liesbos 1 op het menu. Mede door het vroege tijdstip, een aantal afmeldingen en een gevulde ziekenboeg was het weer schrapen geblazen..
Naast de geblesseerde Peter van Kalmthout bleven deze week ook deze Paul en Bart van Laerhoven veiligheidshalve aan de zijlijn. Met een paar afmeldingen in de privesfeer en een verslaping hier en daar daarbij opgeteld kwam men tot de som van flink gehavende oorlogssterkte. Keeper Jos Dictus kon daarom nog voorr rust een keer of drie de touwen in. In de tweede helft was er nauwelijks sprake van een heropleving, maar mocht met name het spel van KPJ Achtmaal aanzienlijk beter worden genoemd. Spits Stef van Dongen en Ben Gommers op links en ook Joy Godrie in de tweede linie zochten zowaar wat meer de aanval, wat een kwartier na rust resulteerde in de 3-1. Een droog schot van Joy Godrie uit de tweede lijn was al met succes op weg naar de onbewaakte linkerhoek toen Ben Gommers nog met een schampschot bijstuurde; doelpunt. Na het uitvallen van Ad Michielsen bleek het ondertal te groot en kreeg KPJ Achtmaal ondanks de grote inzet van verdedigers Kevin Frijters en Sander Ermes nog tot twee maal toe het deksel op de neus. Eindstand: 5-1 Zondag 17 oktober uit tegen vvFord, aanvang wedstrijd 10.00 uur, verzamelen om 9.15 uur. Meer info en zelfs bewegende beelden zijn te zien op www.kpj-achtmaal.nl. Effe checken, dus!!

Jammer, balletje op de lat.KPJ trekt aan het korste eind

04.10.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - KPJ Liesbos 6

Ondanks het feit dat de dienstdoende scheidsrechter al op zaterdagavond geblesseerd was uitgevallen, wist de KPJ tegen nieuwkomer Liesbos 6 toch een scheidsrechter te regelen. Paul van Laerhoven had thuis nog een fluit en kaarten/post-its liggen, aardoor er gewoon gevoetbald kon worden.
Beide ploegen hadden slechts 10 spelers ter beschikking waardoor er nogal wat ruimte lag, waar Liesbos handig gebruik van maakte. Gelegenheidskeeper Stef van Dongen nam bij verstek van de eerste 4 keepers verdienstelijk plaats onder de lat. Het duurde echter niet lang voordat Liesbos op voorsprong kwam en zelfs net voor rust er nog 2 binnen prikte, waardoor we met een 0-3 achterstand thee mochten gaan drinken. Na wat tactische omzettingen in de rust (Stef in de spits, Ed op doel) werd op zoek gegaan naar de aansluitingstreffer. Die kwam er na een mooie pas op Stef, die bij Alex belandde en mooi afwerkte, 1-3. De fut was er duidelijk uit en in no-time stond er 1-6 op het scorebord. In de voorlaatste minuut wist Stef de bal nog binnen te frummelen, waardoor de uitstekend fluitende scheidsrechter van Laerhoven de eindstand van 2-6 mocht noteren. Volgende week verzamelen om 8.15 uur voor de vroege uitwedstrijd tegen KPJ Liesbos 1. Kijk voor het ongecensureerde verslag op www.kpj-achtmaal.nl


KPJ zachtjes onderuit tegen KPJ Bavel

26.09.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - KPJ-3 Bavel

Onder het genot van een heerlijk herfstzonnetje ontving KPJ Achtmaal afgelopen zondagochtend de collega-KPJers uit Bavel. Met de feeststemming van het bijzonder gezellige trouwfeestje van ploeggenoot Remy Godrie nog in het hoofd druppelden de KPJers tegen half twaalf 1 voor 1 binnen op Sportpark Ostaayen..
Helaas leken een paar spelers net iets te hard gefeest te hebben waardoor er bij de aftrap geen 11 maar slechts 9 Achtmaalse spelers op het veld stonden. Zo waren zowel eerste keeper Robert Brosens als tweede keeper Jos Dictus nergens te bekennen. Robert ligt misschien nog wel te slapen en Jos verscheen na een kwartiertje fashionably late op het veld. Als noodoplossing trok Kevin Frijters dan maar het keeperstenue aan. Die zet pakte bijzonder goed uit, zeker toen Kevin na tien minuten aan de basis stond van het eerste doelpunt. Via een lange uittrap bediende hij spits Stef van Dongen, die zijn tegenstander aftroefde en keurig afrondde; met twee man minder toch een voorsprong. Niet veel later arriveerden ook Jos Dictus en Patrick Raats op het veld en was het elf tegen elf. Opmerkelijk genoeg viel toen vrij snel de 1-1 en kort voor rust zelfs de 1-2. Toch mag gezegd worden dat de KPJ een verdienstelijke pot speelde. Met name nieuweling Sjoerd van der Linden speelde lekker fel en brutaal en stak er, ondanks zijn geringe lengte, een flink stuk bovenuit in de tweede helft. Ook na rust liet de thuisploeg bij vlagen aardige combinaties zien, maar goede pogingen van Stef van Dongen en Jack Michielsen mistten het nodige geluk. De bezoekers uit Bavel waren iets behendiger in de afronding en wisten de stand op te rekken tot 1-4.
Volgende week ontvangt de KPJ thuis een onbekende tegenstander, namelijk het onlangs opgerichtte Liesbos 6. Verzamelen op 9.15 uur op het bekende adres, aanvang wedstrijd om 10.00 uur. Surf naar kpj-achtmaal.nl en bekijk daar onder meer videos van de eerste twee doelpunten, effe checken dus!!

Kevin trapt uit, Stef scoort.


Bavel maakt gelijk.Weer net niet...

19.09.2010 | KPJ Voetbal | Unitas 30 VDM - KPJ Achtmaal

Afgelopen zondag was KPJ Achtmaal voor het eerst in zijn bestaan te gast op het terrein van Unitas in Etten-Leur. Dat is namelijk waar T VanDongensMoerke, of Unitas 30 VDM zoals de club nu officieel heet, tegenwoordig zijn thuiswedstrijden afwerkt. . .
KPJ-icoon Johan Godrie ondervond proefondervindelijk dat de schitterend gelegen velden bij Dennenlucht tegenwoordig niet door voetballers, maar door paarden worden bevolkt. Continu om die beesten heen voetballen is niet handig en dus verkastte VDM afgelopen lente al naar het terrein van Unitas in Etten-Leur. Gelukkig had de KPJ-selectie wel een verhuisberichtje ontvangen en stond de Oranje Brigade om stipt 10.04 uur klaar om zijn eerste punten van het seizoen te pakken. De KPJ begon echter nogal slapjes aan de wedstrijd. Organisatorisch klopte er met regelmaat geen hout van, maar door een flinke schep werklust bleef de schade beperkt tot 2-0 bij rust. Onder het genot van een bakske thee werden tactiek en strijdwijze gefinetuned en in de tweede helft liep het dan ook een stuk beter bij de KPJ. Helaas liep het bij VDM na de thee nog een stuk beterder en kreeg de KPJ er nog vier om de oren. Ongeveer anderhalve seconde voor het zevende doelpunt van VDM maakte de scheids er een eind aan en dus kon de KPJ met 6-0 weer terug naar huis. A.s. zondag neemt de KPJ het thuis op tegen KPJ Bavel. De warming up voor deze wedstrijd begint al een dag eerder, op het trouwfeest van Remy Godrie. De wedstrijd zelf begint om dezelfde reden echter pas om 11.30 uur (verzamelen om 10.45 uur). Vroeger betekende trouwen automatisch afscheid nemen van de KPJ. Dat doet hij voorlopig niet, maar Remy nam afgelopen maandag wel, na meer dan 10 jaar voorzitter van de KPJ te zijn geweest, afscheid van zijn bestuursambt. Remy, namens de redactie van KPJ Achtmaal Voetbalnieuws, bedankt voor je inzet en we wensen jou en Marianne samen veel geluk toe!

En we hebben beeld!KPJ Achtmaal trapt af.

13.09.2010 | KPJ Voetbal | KPJ Achtmaal - Jacobs Wegenbouw

En we zijn weer los! Afgelopen zondag, iets na tienen, begon ook voor KPJ Achtmaal het nieuwe seizoen. De eerste horde in de race naar het kampioenschap waren de mannen van Jacobs Wegenbouw. Eens kijken of die stratenmakers ook op de Ostaayense klinkerbedding uit de voeten kunnen. . .
Het seizoen is nog maar amper op gang of de KPJ-selectie gaat al gebukt onder blessureleed. Peter van Kalmthout doet het voorlopig even rustig aan om zijn kniebanden weer terug in de plooi te krijgen en ook Remy Godrie past voor het eerste setje wedstrijden. Remy hield aan zijn vrijgezellenfeest namelijk een pijnlijke enkel over, nadat ie zich van een Wipe Out-achtige hindernisbaan liet stompen. En dus gunt hij in de aanloop naar zijn huwelijk zijn enkelgewricht nog even wat rust. Tel hierbij op dat Robert Brosens en Alexander Adriaensen verplichtingen elders hadden en u begrijpt dat het al direct schrapen was voor de afdeling personeelsmanagement. Maar gelukkig maakten twee jonge spelers, Sander Ermes en Sjoerd van der Linden, hun officiele debuut voor de KPJ. Hierdoor, en door het feit dat Nick Hereijgers weer eens niet te beroerd was om de KPJ uit de brand te helpen, kon Ad Michielsen toch een compleet elftal het veld in sturen. In de eerste helft werd duidelijk dat er nog het een en ander aan het team versleuteld zal moeten worden en de KPJ had dan ook een zware dobber aan het ervaren en goed ingespeelde Jacobs Wegenbouw. Net na het begin van de tweede helft, die door het vetrek van NAC-fans door beide teams met tien man gespeeld werd, stond de teller van de bezoekers dan ook al op vijf. Toch mag gezegd worden dat de KPJ in het tweede bedrijf aardig mee hobbelde en dat met name het samenspel van Jack Michielsen, Joy Godrie en Stef van Dongen bij vlagen goede kansen opleverde. Dit kwam zelfs tot uitdrukking in de score doordat Stef van Dongen een penalty binnentrapte en doordat Paul van Laerhoven met een bekeken balletje in de verre hoek, net als Ruud van Nistelrooy, zijn rentree in Oranje opleukte met een doelpunt. Objectieve sportjournalisten zouden overigens ook melding maken van het dozijn kansen waarvan Jacobs Wegenbouw er slechts twee wist om te zetten in doelpunten waardoor het uiteindelijk 2-7 werd, maar uw verslaggever heeft daar even geen trek vandaag. Volgende week uit tegen VanDongensMoerke, tegenwoordig in het telefoonboek te vinden onder de U van Unitas 30 VDM. Verzamelen om 9.15 uur bij De Toekomst.


Sponsors

shirts
trainingspakken
shirts
shirts
tassen


Tospcorers

Stef van Dongen
12
Alexander Adriaensen
2
Joy Godrie
2
Ben Gommers
1
Iglo Kapitein
1
Paul van Laerhoven
1
Jack Michielsen
1


Selectie

Alexander Adriaensen

Dave Bastiaansen

Robert Brosens

Jos Dictus

Bart van Dongen

Stef van Dongen

Sander Ermes

Kevin Frijters

Joy Godrie

Remy Godrie

Ben Gommers

John Kapitein

Peter van Kalmthout

Tom van Kuyck

Sjoerd van der Linden

Bart van Laerhoven

Paul van Laerhoven

Ad Michielsen

Ed Michielsen

Jack Michielsen

Patrick Raats