VOORPAGINA | VOETBAL | RIKCONCOURS | FOTODUMP | CONTACT

Historie

Seizoen 2009 / 2010
Seizoen 2008 / 2009
Seizoen 2007 / 2008
Seizoen 2006 / 2007
Seizoen 2005 / 2006
Seizoen 2004 / 2005
Seizoen 2003 / 2004
Seizoen 2002 / 2003


Eindstand 2002 / 2003

1
Jacobs Wegenbouw
20
18
2
0
56
104
14
90
2
Ford
20
13
1
6
40
81
43
38
3
ZW '72
20
11
4
5
37
53
37
16
4
Heira 3
20
9
7
4
34
51
37
14
5
Van Dongen Boys
20
9
2
9
29
65
46
19
6
Ostaayense Boys 2
20
9
2
9
29
69
64
5
7
't Moerke
20
7
4
9
25
63
43
20
8
Vios
20
6
5
9
23
46
54
-8
9
Heira 4
20
6
3
11
21
52
67
-15
10
KPJ Achtmaal
20
4
3
13
15
34
62
-28
11
Ostaayense Boys 3
20
1
1
18
4
24
175
-151


Uitslagen 2002 / 2003

KPJ Achtmaal
0 - 4
Heira 3
Ostaayense Boys 3
2 - 5
KPJ Achtmaal
KPJ Achtmaal
3 - 3
KPJ Zundert
Heira 4
6 - 2
KPJ Achtmaal
bkr KPJ Achtmaal
0 - 4
Wiga 3
KPJ Achtmaal
1 - 3
Ford
KPJ Achtmaal
1 - 8
Van Dongen Boys
bkr Vios
0 - 0
KPJ Achtmaal
ZW '72
0 - 0
KPJ Achtmaal
't Moerke
2 - 2
KPJ Achtmaal
Jacobs Wegenbouw
9 - 1
KPJ Achtmaal
bkr ZW '72
9 - 1
KPJ Achtmaal
Vios
4 - 1
KPJ Achtmaal
KPJ Achtmaal
6 - 0
Ostaayense Boys 3
Ford
2 - 2
KPJ Achtmaal
Ostaayense Boys 2
4 - 1
KPJ Achtmaal
KPJ Achtmaal
1 - 3
't Moerke
Van Dongen Boys
3 - 1
KPJ Achtmaal
KPJ Achtmaal
1 - 2
ZW '72
KPJ Achtmaal
3 - 2
Heira 4
Heira 3
2 - 0
KPJ Achtmaal
bkr KPJ Achtmaal
0 - 15
FC De Meeuwen
KPJ Achtmaal
5 - 0
Vios


KPJ Achtmaal - ZW '72

14.03.2003 | KPJ Voetbal

Achtmaal – Opnieuw stond er afgelopen zondag een thuiswedstrijd op het programma voor KPJ Achtmaal. In de stralende lentezon werd de strijd aangebonden met de nummer zes van de competitie, ZW ’72.
Toeschouwers hadden een fel startend KPJ Achtmaal kunnen zien; via een aantal goede combinaties werden de spitsen Joy Godrie en Paul van Laerhoven bereikt, maar die slaagden er niet in één van de drie grote kansen te verzilveren. In de 25e minuut vertrok links-half Ben Gommers richting het Fujifilm Stadion in Breda. Voor hem in de plaats kwam Günther Mattheeusen die aan zijn tweede wedstrijd voor KPJ Achtmaal begon waarin hij zou gaan opereren aan de rechterflank. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers wat meer in hun spel en dit resulteerde in een aantal flinke kansen, maar de gevreesde treffer bleef uit. Op slag van rust kon Joy zich een weg banen door de vijandelijke verdedigingslinie en alleen afgaan op de keeper. Uiteindelijk kreeg hij hulp uit onverwachte hoek en belandde de de bal door toedoen van een ZW-verdediger in het doel. Hierdoor gingen de gastheren tevreden de rust in met een 1 – 0 voorsprong. In het tweede gedeelte van de wedstrijd legden beide ploegen, onder leiding van een opvallende goed fluitende scheidsrechter, een aardige partij op het biljartlaken. In de 55e minuut werd de stand gelijk getrokken door een doelpunt van ZW. In de daaropvolgende periode kregen beide ploegen verschillende opgelegde kansen op een voorsprong. De inzetten van Arno Dictus en Joy Godrie troffen echter geen doel en ook de sterk spelende Jos Dictus kon een vrije trap van een van de Brosens Brothers net niet binnen knikken. Een kwartier voor tijd viel aan de andere kant van het veld de beslissing toen een buitenspeler van ZW naar binnen trok en in de korte binnen schoot. Enkele speldenprikjes van Achtmaalse zijde mochten niet baten en zo werd werderom een wedstrijd verloren waar mogelijk meer in had gezeten. Zestien uur slaap doet een mens blijkbaar goed en dus was het vrij logisch dat Jos Dictus werd verkozen tot Frisse Jongen Van De Week, waardoor hij nu alleen aan de leiding in gaat voor ‘De Meest Frisse Jongen’- bokaal. Volgende week, op tweede paasdag, staat de thuiswedstrijd tegen Heira 4 op het programma. Dat houdt in dat spelers, technische staf en supporters geacht worden om om 9:15 uur aanwezig te zijn bij Jan V.


Van Dongen Boys - KPJ Achtmaal

06.04.2003 | KPJ Voetbal

Achtmaal - Voor KPJ Achtmaal stond afgelopen zondag het uit-duel tegen Van Dongen Boys op het programma. En dat betekent; niet te laat thuis en vroeg uit de veren, want deze heren voetballen helemaal in de Haagse Beemden...

En het eerste doelpunt voor de VDB viel dan ook vroeg in de eerste helft; waarschijnlijk waren de ogen nog niet goed open. Op het kleine veldje bij de Texas-Bar kan een uittrap van de keeper al een fraaie pass voor de aanvalslinie betekenen. VDB had dan ook al snel de 1-0 op zak. KPJ probeerde diverse malen de stand gelijk te trekken, maar vooral de gedoseerde pass ontbrak. Aan de andere kant voorkwamen Sebastian en vooral Jack Brosens erger.
Na de rust in de eerder genoemde bar was het andermaal VDB dat goed uit de startblokken kwam en schoot de 2-0 op het bord. De VDB-keeper maakte enkele mogelijkheden van KPJ onklaar. Halverwege de tweede helft kwam VDB met een derde doelpunt op de proppen. Vlak voor het eindsignaal verzilverde Jack Brosens ijskoud een vrije trap net buiten de zestien en redde de eer voor KPJ; 3-1. Dit bleef uiteindelijk ook de eindstand van een ietwat tamme, maar uiterst sportieve wedstrijd; wellicht had er meer ingezeten.
Frisse Jongen voor de week is: Joy Godrie. A.s. zondag kan KPJ de frisgewassen shirtjes weer aantrekken voor de thuiswedstrijd tegen ZW'72. Aanwezig om 9.15 uur


KPJ Achtmaal - Jacobs Wegenbouw

XX.XX.2003 | KPJ Voetbal

Achtmaal - Ondanks de oorlogsperikelen in Irak werd besloten het altijd beladen duel tegen Jacobs Wegenbouw toch door te laten gaan. KPJ-Achtmaal kon onbevangen beginnen tegen de nog altijd ongeslagen koploper van de op één na hoogste afdeling.

Het eerste fluitsignaal echode nog na over het Achtmaalse land of de brilstand verdween al weer van het scorebord. De in grote getalen meegereisde Jacobs Wegenbouw-‘hooligans’ konden direct juichen toen hun ploeg al in de eerste minuut doel trof. Na deze slappe binnenkomer ontstond er druk van de thuisploeg en hadden de stratenmakers een flinke kluif aan het goed combinerende KPJ. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en er werd vooral hevig gestreden. Illustratief hiervoor was de onbestrafte overtreding van Rini de Backer na hevig duw- en trekwerk met laatste man Jack Jacobs. De sfeer op en rond het veld werd er hierna niet beter op, maar gelukkig waren de meesten van de aanwezigen in staat zich te beheersen. In de rust werd de strijdwijze niet veranderd, maar wel de personele bezetting. Bart van Laerhoven nam de positie in de voorhoede over van zijn achternaamgenoot Paul. Wederom kwam KPJ slecht uit de startblokken. Al binnen enkele minuten werd de achterstand vergroot. Wat de gastheren in de eerste drie kwartier nog wel lukte, namelijk het onder druk zetten van de tegenstander, lukte niet in de tweede helft. Om het tij te keren en mogelijk terug in de wedstrijd te komen werden er nog wat positiewisselingen doorgevoerd en maakte Sebastiaan Brosens plaats voor Remy Godrie. Maar ook de voorzitter kon niet voorkomen dat er flink aan weg werd getimmerd door de keienleggers en uiteindelijk eindigde de partij in een verdiende maar geflatteerde 0 – 4 overwinning voor de gasten. Door deze uitslag mist KPJ-Achtmaal de aansluiting met de middenmoot en doet Jacobs Wegenbouw opnieuw een stap in richting van die fel begeerde promotie naar de hoogste afdeling. Zeker nu de directe concurrenten, het Achtmaalse Ostaayense Boys 2 en het Belgische Ford, passen voor de titel om zo promotie te voorkomen. Voor aanstaande zondag staat geen wedstrijd op het programma, maar op de conditie op peil  te houden (of op te bouwen) is besloten een training in te lassen. De gehele selectie wordt vriendelijk verzocht om om 10:30 uur aanwezig te zijn.


Heira 3 - KPJ Achtmaal

XX.XX.2003 | KPJ Voetbal

Achtmaal - Afgelopen zondag werkte KPJ een van zijn laatste wedstrijden voor dit seizoen af; de uitwedstrijd tegen Heira 3 stond nog open. Gelukkig was Peter Gommers "on parole" om KPJ weer mentaal bij te staan...

"Het is een goei veld" was zeer vaak te horen aan de zijlijn daar in Klein-Zundert. En dat was het dan ook zeer zeker. De eerste 45 minuten wist KPJ niet of nauwelijks voordeel te trekken uit de wind in de rug en kwam zelfs in het eerste half uur enkele malen goed weg. In de 27e minuut wist een scherpe Heira-spits een goaltje binnen te schieten. Een kwartier later deed Heira er nog een schepje bovenop, zodat men met ruststand 2-0 de "kleed-bunker" introk. In de tweede helft trok Heira wat meer initiatief naar zich toe, maar kreeg de score niet opgedreven, wellicht gehinderd door de klets regen die de beide ploegen ten deel viel. Het enig uit het oog springende deze helft bleek (alweer) een brilleglas van (alweer) Alie. En ohja; Joy Godrie miste in de 52e minuut een open kans voor de Heira-keeper. Afijn, het ietwat saaie duel strandde in de 2-0 stand. Peter van Kalmthout sleurde welverdiend de punten binnen voor het Frisse Jongens-klassement. A.s. zondag de thuiswedstrijd voor de beker tegen de nr 1 van de hoogste klasse: De Meeuwen. Verzamelen om 9.15 uur bij Jan V.


FC De Meeuwen - KPJ Achtmaal

04.05.2003 | KPJ Voetbal

Achtmaal - Afgelopen zondag streken De Meeuwen neer op veld van KPJ Achtmaal en ditmaal zonder te ploegen of stront uit te rijden; het bleek hier om een voetbalploeg te gaan. Deze kampioenen uit de A-klasse kwamen even de punten ophalen...

De loting was inderdaad een beetje ongelukkig; KPJ Achtmaal, de lilliputter uit de B-klasse dat de zuurverdiende puntjes koestert als een diamant, zou een "wedstrijd" voor de beker gaan spelen tegen de schier-onverslaanbare Meeuwen die al enkele jaren een abonnement blijken te hebben op de kampioenstitel in de klasse-A.
KPJ Achtmaal maakte zich dan ook geen enkele illusie en ging dan ook richting voetbalveld om gelaten het pak slaag in ontvangst te gaan nemen. Missie voor deze dag: minstens eenmaal tegenscoren. Trainer/coach Johan Godrie speelde voor deze gelegenheid dan ook met een ruit op het middenveld (van dubbelglas) met Alie in de punt van de aanval. De Meeuwen hadden 12 minuten nodig om de doelpuntenmachine in gang te slingeren, maar had na afloop een gemiddelde van 1 op 6 minuten. De missie van deze dag werd halverwege de tweede helft nog bijna behaald toen Alie nog snel de kopbal van Joy Godrie binnenpunterde, maar deze bleek "off-zijd" (met dank aan Gunther Mattheeuwsen). Verder mag worden gezegd dat de Achtmaalse verdediging behoorlijk serieus bleef en de moed niet in de schoenen liet zakken, ondanks de oplopende scorelijst. De Frisse Jongens voor deze week zijn dan ook: De Verdediging.


Tospcorers

Joy Godrie
11
Rini de Backer
3
Arno Dictus
3
Jos Dictus
3
Jack Brosens
3
Alexander Adriaensen
2
Sebastiaan Brosens
1
Anton van Kalmthout
1
Paul van Laerhoven
1
Remy Godrie
1


FJvdW-bokaal

Jos Dictus
5
Jack Brosens
3
Rini de Backer
2
Joy Godrie
2
Bart van Laerhoven
2
Robert Brosens
1
Peter van Kalmthout
1
Patrick Raats
1
Verdediging tegen De Meeuwen
1